DAG 16 : 2 feb 23

We verblijven de ganse dag op de theeplantage. Deze morgen een wandeling gemaakt rond en in de theeplantage.








Omstreeks 10 uur deze morgen gaan we een thee degustatie doen.
We zien hoe thee moet gezet worden en krijgen verschillende soorten thee voorgeschoteld. De meeste thee die we krijgen is Oolong thee.

Oolong, ook gespeld als Wu Long, is een halfgeoxideerd theesoort. De term betekend in het Chinees ´Zwarte draak´. Oolong werd lange tijd alleen gecultiveerd op het vaste land van China en Taiwan. Over het algemeen worden alleen de grotere, volwassene bladen geplukt, verwelkt, gerold, geoxideerd en vervolgens verhit. In het algemeen kennen de thee estates hun eigen voorkeur in het verwerken van theebladeren tot oolong. In de markt is het niet ongewoon om te zien dat de bladeren tussen 10% tot 80% geoxideerd worden. Door de ruimte in het oxidatieproces is het mogelijk een oolong te krijgen die veel samenhang vertoond met groene thee, zwarte thee of hier tussenin. Door deze ruime speling in het oxidatieproces bestaat er een groot palet aan verschillende smaken en aroma’s. Oolongthee kan meerdere keren gebruikt worden voor het zetten van thee. Bijzonder, omdat elke ronde wordt getypeerd door een eigen smaak en geur!






Nadat we de nodige thee hebben aangeschaft, gaan we de berg Doi Mae Salong verkennen.
We rijden naar een tempel op de berg van waaruit je een prachtig zicht hebt over de vallei.










Na ons bezoek aan de tempel gaan we in een lokaal etablisement ons middagmaal gebruiken.

We rijden na ons middagmaal een stuk de berg af naar Akha Mud House.

Eén van de meest bijzondere bergstammen in Thailand is de Akha. De Akha komt oorspronkelijk uit Tibet. Tegenwoordig is de Akha vooral te vinden in Thailand en haar buurlanden Laos en Myanmar. Maar liefst 6% van de Thaise bevolking behoort tot de Akha en daarmee zijn ze de vierde bergstam van het land. Het merendeel van de Akha’s woont in primitieve dorpjes in de bergen van Chiang Rai.









Reacties

Populaire posts van deze blog