DAG 3 : 20 jan 23
Na ons ontbijt wacht ons een longtailboot op om ons naar de floating market te brengen.
We maken vandaag een trip op de klongs van 2 1/2 uur, met verschillende stops.
We varen eerst door de beroemde floating market van Damnoen Saduak.
We varen verder naar de kokosfarm, waar men suiker maakt van het sap van de kokosbloem.
'S morgens en 's avonds wordt de bloem afgesneden en wordt er een fles op geplaatst om het vocht op te vangen. Het vocht dient dan 2 uren te koken tot een bruine brij. Die brij wordt dan met een stok met een grote veer bewerkt, zodanig dat er lucht in de brij komt. Dit is handenarbeid. Dit proces duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Dan heeft men palmsuiker.
Nadat we het proces van het maken van palmsuiker hebben bijgewoond, zetten we onze weg verder langs de klongs.
Na onze tour gaan we genieten van ons middagmaal op de floating market.
Na ons middagmaal zijn we terug gegaan naar het hotel. Deze middag relax aan het zwembad.
Reacties
Een reactie posten